Завтра у Львові попрощаються з Героєм. Що про нього відомо

2668 0
Поховають воїна на Личаківському кладовищі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У четвер, 12 жовтня, у Львові попрощаються з військовослужбовцем Максимом Зіневичем, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. 

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Ким він був

Максим Зіневич (01.01.1988-04.10.2023) – уродженець селища Марківка Луганської області, навчався у місцевій середній загальноосвітній школі. Після завершення навчання, маючи велике бажання проходити військову службу, вступив до лав 6-го навчального артилерійського полку 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ Збройних Сил України.

Протягом 2015-2019 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У перший день повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну, виконував бойові завдання у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Після переїзду до Львівської області, у лютому 2023 року вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України та боронив державу на території Харківської області. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

У Максима Зіневича залишилися батьки, дружина, двоє дітей та двоє братів.

Наталія Вареник


___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!