Завтра у Львові попрощаються з загиблими Героями. Ким вони були

3825 0
Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Завтра. 22 квітня, у Львові попрощаються з Миколою Ковалишиним, Любомиром Мазурчаком, Сергієм Лемець, які захищали Україну від російських окупантів. 

Джерело: Львівська міська рада

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. 

Ким вони були

Любомир Мазурчак (25.01.1972-16.04.2023) – уродженець міста Перемишляни Львівської област, навчався у Перемишлянському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Львівської області. Закінчив Українську академію друкарства. Після завершення навчання проходив військову службу у столиці, здобував звання «молодший сержант».

У мирний час працював оператором комп’ютерних технологій у Перемишлянському управлінні з експлуатації газового господарства АТ «Львівгаз». Згодом обіймав посаду майстра з обслуговування механічного обладнання в ПрАТ «Львівобленерго».

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України «За зразкову службу».

У Любомира Мазурчака залишилися батьки, дружина та троє синів.

Микола Ковалишин (28.05.1996-19.04.2023) – львів’янин, у ранньому віці залишився без батька, який був ліквідатором Чорнобильської катастрофи. Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №78, після закінчення 5-го класу вступив до Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. Здобував освіту у колишньому Львівському професійному ліцеї харчових технологій.

Після завершення навчання працював на місцевому приватному підприємстві «Дзиґа». Надалі займався комплектуванням товарів у мережах «Рукавичка» та «Сільпо».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації разом із братами став на захист Батьківщини до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боровся із окупантами на східному напрямку.

У Миколи Ковалишина залишилися мама, дружина та троє братів.

Сергій Лемець (05.12.1967-15.04.2023) – львів’янин, навчався у Ліцеї №18 Львівської міської ради. Закінчив військове авіаційне училище. Також отримав диплом бакалавра з менеджменту та диплом спеціаліста з менеджменту організацій та адміністрування.

Під час Революції Гідності був командиром «Сотні Лева». Протягом 2014-2022 років виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС. Проходив службу у складі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Жив військовою справою. Перебував у специфічних регіонах світу, мав вагомий досвід взаємодії з міжнародними партнерами. Займався підготовкою груп добровольців.

Член Національної спілки журналістів України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації перебував на перших лініях фронту, був нагороджений численними відзнаками, зокрема, «За сприяння воєнній розвідці України» II-го ступеня та медаллю «Честь і слава» II-го ступеня.

У Сергія Лемця залишилися дружина, сестра, брат, теща та двоє синів, один з яких продовжує справу батька.

Фото: Пресслужба ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!