До Дня міста у Львові відкриють площу Митну. Що змінилося

4695 0
Завтра, 6-го травня, у Львові відкривається площа Митна.
візуалізація громадського простору на площі Митній

візуалізація громадського простору на площі Митній

Проектування і ремонт тривали майже два роки. За цей час на площі замінили всі мережі комунікацій, відремонтували вхід у підземний перехід, замінили старе бетонне і знищене покриття із залізобетонних плит, реконструювали старий фонтан.

Зараз він має вигляд пішохідного фонтану з 25 форсунками, що в різному ритмі і на різну висоту викидають воду ніби прямо із мощення, хоч насправді під покриттям із гранітних плит розташовано резервуар для води

Читайте також: Сихівський трамвай, громадський бюджет та виклики в освіті: що вдалося Львову за рік

На площі оновили озеленення, висадили понад 15 нових видів рослин, дерев і кущів: кулясті клени, райські яблуні, груші каллеріана, мигдаль трилопатевий, самшит, лаванду, троянди, японську айву, спіреї та барбариси. Велика кількість фруктових дерев з’явилася як символ колишніх монастирських садів, що росли біля монастиря кларисок та у його дворі у довоєнні часи.

Також на площі Митній залишилася бронзова скульптура хлопчика, що плюскається водою: її почистили та оновили. Зараз хлопчик ловить руками воду, як і було задумано (проте тоді не реалізовано) в проекті фонтану 1960-х років.

На площі Митній замонтовано біля ста одноватних світильників у мощенні, що плавно сконцентровуються до входу у Музей Пінзеля – до основної домінанти площі.

Читайте також: У Львові відремонтують десятки внутрішніх двориків. Адреси

Під час ремонту оновили довкілля – відремонтували фасади основних будівель, що її оточують: поліклініки, коледжу (розташовується в приміщеннях давнього монастиря) і самого музею Пінзеля (розташовується в приміщенні давнього костелу).

Ще упродовж місяця площа буде продовжувати своє оновлення: повинен з’явитися підйомник для маломобільних мешканців і ліхтарі.

В суботу о 16:00 на площі відбудеться концерт духового оркестру «Львів», організатор – Управління культури.

Ремонт площі Митної відбувається на замовлення Управління охорони історичного середовища та Личаківської районної адміністрації ЛМР; виконавець робіт: «Арка-Пік»; ген-проектувальник: НВФ «Рутенія». 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!