Завтра у Львові відзначатимуть День кельнера

1838 0
Цьогоріч на часть свята кельнерів закликають задонатити чайові на потреби Збройних Сил України.
ФОТО: ЄВГЕНІЙ КРАВС

ФОТО: ЄВГЕНІЙ КРАВС

У понеділок, 22 травня, у Львові відзначатимуть День кельнера. Цього дня ресторатори та відомі люди Львова традиційно одягають фартух кельнера та обслуговують відвідувачів, а гості можуть подарувати офіціантам квіти. Це унікальне свято, яке не має аналогів у світі. Його відзначають у Львові з 2009-го року.

Джерело: Львівська міська рада

«Це наше ноу-хау – лише у Львові відбувається таке свято, і до того ж – відбувається стабільно щороку, все більше і більше людей долучається до нього. Результат тієї уваги, яку ми приділяємо галузі ресторанного господарства, у тому, що сфера ресторанного господарства дедалі глибше сприймається візиткою Львова – так само, як і архітектура чи культура», – зазначає Вікторія Довжик, директорка департаменту фінансової політики Львівської міськради.

Читайте також: Як у Львові святкували день кельнера. Атмосферні фото

Свято має на меті підвищити престиж професії офіціантів та спонукати молодь до навчання цьому фахові.

«Ми пропонуємо львів’янам та нашим гостям, які підуть 22-го травня в львівські ресторани та кав’ярні, подарувати своєму кельнеру або кельнерці весняну квітку, подякувавши таким чином за їх важливу для нашого міста роботу. А власникам та керівникам ресторанів Львова пропонуємо особисто одягнути форми офіціантів і з 18:00 до 21:00 обслуговувати клієнтів своїх закладів», – розповіла керівниця управління економіки Галина Заяць.

Цьогоріч на часть свята кельнерів закликають задонатити чайові на потреби Збройних Сил України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!