Сьогодні у Львові відзначають День Української Державності. Програма заходів

5238 0
День Української Державності відзначатимуть щороку в Україні 28 липня.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Сьогодні, 28 липня, у Львові відзначатимуть День Української Державності. Як повідомляє департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, у межах святкування запланували низку подій.

Читайте також: Для чого нам нове свято – День Державності

Перелік заходів:

  • О 10:00 у сквері «На валах», що на вул. Винниченка, 16-18 пройде урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.
  • Об 11:00 на Марсовому полі (поле почесних поховань 86а, полях почесних поховань № 67 та № 76 Личаківського кладовища), що на вул. Мечникова, 33 проведуть вшанування пам’яті полеглих Героїв України.
  • О 12:00 на вул. Винниченка, 14 пройде акція «Державність очима дітей» (малюємо на асфальті свою українську мрію).
  • упродовж дня у сквері «На валах», що на вул. Винниченка, 16-18, буде експонування інформаційно-просвітницької виставки «Міста Героїв» з метою підтримки українців в окупації.

 

Читайте також: У Львові відкриють виставку творів Марії Примаченко

Крім того, о 16:00 на площі перед Львівським оперним театром солісти, хор та оркестр під орудою диригента Юрія Бервецького представлять театралізоване дійство, присвячене Дню Державності України. Прозвучать відомі солоспіви та фрагменти з опер Миколи Лисенка, Семена Гулака-Артемовського, Мирослава Скорика тощо. Відвідувачів запрошують не лише відвідати концерт, а й приєднатися до спільного виконання Національного Гімну України та відомих творів разом з артистами театру.

Для довідки

День Української Державності – державне свято, що відзначатимуть щороку в Україні 28 липня, у День Хрещення Київської Русі-України. Свято встановили Указом президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаного під час урочистостей до 30-ї річниці незалежності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!