Заяву на оформлення біометричного паспорта можна буде подавати онлайн

2572 0
Дані анкети не зберігатимуть на сервері міграційної служби.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

Заяву на оформлення біометричного паспорта відтепер можна заповнювати онлайн. Про це під час брифінгу повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, пише Українська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Безвіз без взаємності: 5 причин, чому українцям відмовляють у в’їзді до ЄС

За його словами, наразі не йдеться про повне оформлення документів через інтернет, оскільки необхідно особисто прийти у міграційну службу, аби відсканувати відбитки пальців та сфотографуватися.

«Але сервіс зменшить час очікування при оформленні паспорта та допоможе збільшити кількість українців, які хочуть оформити ці документи», — сказав Максим Соколюк.

Він додав, що дані анкети не зберігатимуть на сервері міграційної служби, а залишатимуть як QR-код або роздруківку для громадянина.

Читайте також: Таїланд тимчасово скасував консульський збір для українців

Додамо, що терміновий закордонний паспорт мають виготовляти за тиждень, нетерміновий — за три тижні. Крім цього, львівські ЦНАПи скасували живу чергу на оформлення закордонних паспортів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!