Збирав дані про стратегічно важливі об’єкти. На Львівщині затримали агента спецслужб рф

3533 0
Він перебував у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території, де і був завербований.

На Львівщині в ході оперативних дій затримали агента російських спецслужб. Ним виявися представник криміналітету, раніше засуджений за вчинення тяжких злочинів. Він перебував у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території, де і був завербований. Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

За завданням спецслужб рф, агент мав збирати розвіддані, у тому числі щодо місць дислокації і переміщення українських військ і геолокацій стратегічно важливих об’єктів.

Читайте також: У Львові викрили агента російських спецслужб, що проводив розвідку

Для цього зловмисник нібито з власної волі просив перевести його до однієї з українських виправних установ, де відбував ще кілька місяців покарання. А згодом – залишився на підконтрольній українській владі території, щоб виконувати завдання своїх російських кураторів.

Співробітники СБУ задокументували факти отримання зловмисником ворожих вказівок. Йому повідомлено про підозру у державній зраді.

Нагадаємо, що напередодні у Львівській області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали ворожого агента, який збирав розвідувальну інформацію на території Заходу України. Встановили, що поплічник окупантів тривалий час проживав в ОРДЛО. Там був завербований представниками спецслужб Росії. Із початком повномасштабної агресії за завданням ворога завданням агент приховано прибув до Львівщини для виконання завдань підривної діяльності на території регіону. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!