Зеленський через обстріл Запорізької АЕС вимагає додаткових санкцій проти росії

1286 0
За словами глави держави, російський ядерний терор вимагає рішучішої відповіді від міжнародної спільноти.
Президент України Володимир Зеленський/Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський/Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський поговорив із главою Європейської ради Шарлем Мішелем щодо нових санкцій проти росії через обстріл окупантами Запорізької АЕС, яке сталось напередодні. Про це глава держави повідомив у Twitter. 

«Поговорив з Шарлем Мішелем, розповів про ситуацію на полі бою, зокрема на Запорізькій АЕС. Російський ядерний терор вимагає рішучішої відповіді від міжнародної спільноти – санкцій на російську атомну галузь і ядерне паливо», – пояснює він.

Читайте також: Однією з причин війни в Україні є безкарність злочинів комунізму, – прем’єрка Естонії

Окрім того, політики позитивно оцінили старт експорту збіжжя морським шляхом, скоординували підготовку до саміту Кримської платформи та інших заходів.  Зеленський також наголосив на важливості якнайшвидшого розблокування пакету макрофінансової допомоги для України.

Нагадаємо, окупаційні війська обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію. У «Енергоатомі» заявили, що росіяни  обстрілюють електростанцію, щоб знищити її інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України та знеструмити південь країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!