«Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи

2369 0
Він наголосив, що дві революції в Україні за членство в ЄС, війна і 5 днів повномасштабного вторгнення Росії – це дуже висока ціна України за членство у Євросоюзі.
Фотоскрін із виступу Зеленського у Європарламенті

Фотоскрін із виступу Зеленського у Європарламенті

Президент України Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту. Він наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС. Після його онлайн-виступу європарламентарі аплодували стоячи.

«У нас дуже мотивований народ. Ми боремося за права, свободу і життя, боремося за виживання, за те, щоб бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що ми сьогодні всім показуємо, що з нами Євросоюз буде точно міцніший. Ми довели свою силу. Доведіть, що ви разом з нами», – заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський підписав заявку на вступ до Євросоюзу

Він наголосив, що дві революції в Україні за членство в ЄС, війна і 5 днів повномасштабного вторгнення Росії – це дуже висока ціна України за членство у Євросоюзі.

Нагадаємо, що Україна подала заявку на членство в Європейському союзі за спеціальною процедурою. Президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України та працюватиме над тим, щоб Україна отримала статус кандидата на членство. 

Христина Гоголь

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!