Зеленський хоче перезавантажити Укртрансбезпеку

1367 0
Президент каже, що до цієї структури немає довіри.
Фото: Vcrti.com.ua

Фото: Vcrti.com.ua

Державну службу з безпеки на транспорті планують перезавантажити. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: На дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень

«Ми знаємо про велику проблему – ми будуємо (дороги. – ред.), а «товариші» з Укртрансбезпеки – не всі, але в цілому – вони руйнують. Через те, що не контролюють перевантажені перевезення, особливо зараз, у період сільськогосподарських робіт. І ці вантажівки розбивають нові, сучасні дороги, які зараз ремонтують», – сказав Зеленський.

За його словами Глави держави, через відсутність довіри до Укртрансбезпеки до габаритно-вагового контролю на дорогах залучили представників СБУ та Національної поліції.

Також як тимчасовий захід впровадили обмеження, у зв'язку з температурним режимом: коли температура повітря сягає 28 градусів – вантажівка зупиняється в будь-якій місцевості на будь-якій ділянці дороги.

Читайте також: Водіїв вантажівок штрафуватимуть за перевантажені машини

Зеленський сказав, що з доріг треба прибрати людський фактор, тому впроваджують автоматичну систему перевірки та фіксації вантажів. За його словами, планують закупити та встановити 50-80 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!