Зеленський підписав закон про дерадянізацію законодавства. Що це означає

1742 0
Дерадянізацію ще повинен провести уряд.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про дерадянізацію українського законодавства. Відповідний законопроєкт парламентарі підтримали 21 квітня. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що відтепер у законодавстві немає:

  • згадки про «перемоги Великої Жовтневої соціалістичної революції»;
  • прагнення втілювати в життя «ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства»;
  • посилання на програми, розроблені комуністичною партією;
  • пріоритету в правах комсомольців, комуністів та інших «таваріщєй».

 

Також закон скасовує майже 1200 актів органів державної влади та управління Союзу РСР, Української РСР (Української СРР). Крім того, Кабінет Міністрів отримав доручення упродовж трьох місяців провести дерадянізацію серед своїх нормативно-правових документів, а також напрацювати нові Трудовий кодекс, Житловий кодекс та Кодекс про адміністративні проступки.

Нагадаємо, на Львівщині триває активний демонтаж радянських монументів та перейменування вулиць, названих іменами російських діячів. Зокрема, у Львові перейменують низку назв вулиць, які названі іменами діячів росії. Також у Дрогобичі розпочали демонтаж Меморіалу слави «Вічний вогонь» на перехресті вулиць Самбірської та Івана Франка. Раніше активно демонтувати пам’ятники розпочали у Стрийській громаді. Крім того, радянські монументи ліквідують у Бориславі. Знести монументи планують також у Червонограді. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!