Зеленський підписав закон про конфіскацію російського майна в Україні

1667 0
Націоналізація російського майна здійснюється без жодних відшкодувань.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким Україна може націоналізувати активи, які належать Росії та її державним компаніям. Йдеться про законопроєкт №7122, який Верховна Рада схвалила 3 березня.

Закон визначає правові засади примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності РФ як держави, яка почала повномасштабну війну проти України та її держкомпаній. Відтак, Україна зможе націоналізувати рухоме і нерухоме майно, кошти, вклади у банках, цінні папери, корпоративні права та будь-яке інше майно, яке перебуває на території нашої держави.

Наголошується що конфіскація майна здійснюється без жодних компенсацій та відшкодувань їх вартості. Перелік об’єктів подає Кабінет Міністрів, після ухвалення рішення про націоналізацію РНБО його підписує президент. Усе конфісковане майно перебуватиме у власності уряду.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!