Зеленський прокоментував загибель бійців 128-ї бригади у Запорізькій області

1985 0
Президент зазначив, що головне – встановити правду про те, що сталось
Фото: сайт президента

Фото: сайт президента

У неділю, 5 листопада, у вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський прокоментував трагічний інцидент, що трапився напередодні у Запорізькій області. Йдеться про загибель понад 20 бійців 128 окремої гірничо-штурмової бригади.

«Це трагедія, якої можна було уникнути. Міністр оборони Умєров доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав. За фактом трагедії було зареєстровано також кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що необхідно встановити правду про те, що трапилось і більш не допустити подібного.

Читайте також: Зеленський анонсував посилення роботи ППО на Львівщині

«Кожен військовий у зоні бойових дій – у зоні дострілу та аеророзвідки ворога – знає, як треба поводитися під відкритим небом, як дбати про безпеку. Зараз розслідування має дати рідним загиблих воїнів і суспільству чесні відповіді, як сталася трагедія та чиї розпорядження були неправильними», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, у пʼятницю, 3 листопада, ворог вдарив по Запорізькій області. Внаслідок влучання «Іскандера» загинуло близько 20 бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади. Попередньо відомо, що військових зібрали для вручення нагород у День артилерії та ракетних військ. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!