Україна

Зеленський пропонує продовжити воєнний стан та мобілізацію

1318 0
Президент хоче продовжити воєнний стан та мобілізацію ще на 90 днів.
ФОТО: ОП

ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду пропозицію затвердити його укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні ще на 90 днів.

Джерело: сайт парламенту

У відповідних законопроектах пропонується, щоб воєнний стан і мобілізацію було продовжено з 16 листопада ще на 90 днів, тобто до 14 лютого. Минулого разу президент продовжував воєнний стан і мобілізацію також на три місяці. 

Читайте також: Залужний висловився про розширення мобілізації в Україні

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію – до 26 березня. Згодом строк дії воєнного стану і загальної мобілізації продовжувався парламентом – до 25 квітня, 25 травня, 23 серпня, 21 листопада 2022 року, 19 лютого, 20 травня, 18 серпня, 16 листопада 2023 року. 

Юлія Кметик

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!