Зеленський просить зброю у Південної Кореї

1385 0
Президент України звернувся до парламенту Південної Кореї.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський закликав Південну Корею надати допомогу постачанням зброї. Про це він сказав, звертаючись до парламенту Південної Кореї 11 квітня, передає УП. 

«Ми потребуємо систем протиповітряної оборони, потребуємо літаків, танків, інша бронетехніка, артилерійські системи та боєприпаси. І у вас є те, що може бути незамінним для нас. У вас це є. Броньовані машини, протиповітряна, протитанкова, протикорабельна зброя», – сказав він. 

Читайте також: росія розглядає голод як зброю, щоб домінувати

Він зазначив, що потрібно допомагати. Надати необхідну зброю Україні – означає не тільки врятувати життя наших людей, не тільки дати нам можливість деблокувати наші міста (зокрема наш багатостраждальний Маріуполь), але й врятувати інші держави, інші регіони від подальшого розростання російської агресії.

Нагадаємо, що Південна Корея в березні долучалася до санкцій Заходу проти Росії і впровадила обмеження проти російського фінансового сектору, включно з центральним банком. Як зазначає Wall Street Journal із посиланням на дані корейського міністерства оборони, Сеул раніше надав Україні деяку гуманітарну допомогу та нелетальне військове обладнання: шоломи, ковдри та ліки, але відкинув прохання про надання летального озброєння. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!