Україна

Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ

986 0
Також Сирський визначив кандидатури своїх заступників.
Анатолій Баргилевич/mil.co

Анатолій Баргилевич/mil.co

У п'ятницю, 9 лютого, президент Володимир Зеленський, відповідно до пропозиції нового Головного командувача Олександра Сирського, призначив Анатолія Баргилевича на посаду начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

«Я провів зміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я висловлюю подяку генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за його службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу, за пропозицією Головного командувача Олександра Сирського, призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича. Це досвідчений фахівець, який розуміє завдання цієї війни та національні цілі», – зазначив він.

За словами президента, цього ж дня Сирський також визначив кандидатури своїх заступників, а також заступників начальника Генштабу.

Нагадаємо, що 8 лютого президент Зеленський зустрівся із Валерієм Залужним та подякував йому за два роки захисту України. Згодом у цей же день стало відомо про призначення нового керівника української армії – ним став генерал-полковник Олександр Сирський.

Для довідки

Анатолій Баргилевич на початку російсько-української війни в 2014 році обіймав посаду керівника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генерального штабу. Пізніше він служив у штабі Антитерористичної операції. У 2016 році Баргилевича призначили начальником оперативного управління командування Сухопутних військ, де він відповідав за розвиток територіальної оборони.

З 2020 по 2022 рік генерал-майор виконував обов'язки заступника командувача Сухопутних військ - командира Командування територіальної оборони. З 2022 по 2023 роки Баргилевич виконував обов'язки начальника штабу ОСУВ «Хортиця». Командувачем цього угрупування був Сирський до його призначення головнокомандувачем Збройних Сил України, тоді війська провели, зокрема, торішній наступ на Харківському напрямку. У жовтні 2023 року Баргилевича призначили командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!