Зеленський розповів, про що домовилися з генсеком ООН у Львові

2781 0
Під час зустрічі обговорили питання депортації українців, звільнення з полону українських військових, угоду про зерно та шантаж на ЗАЕС.
Володимир Зеленський та Антоніу Гутерреш у Львові 18 серпня / Фото: Офіс президента

Володимир Зеленський та Антоніу Гутерреш у Львові 18 серпня / Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у Львові зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Пісдумки розмови президент повідомив у Telegram. 

За його словами, вони домовилися про продовження координації в реалізації зернової ініціативи.Також на зустрічі обговорили питання незаконної та примусової депортації українців, звільнення з полону українських військовослужбовців і медиків.

Читайте також: У Львові зустріли президента Туреччини. Фото

«Окрему увагу приділили темі ядерного шантажу росії на Запорізькій АЕС. Цей свідомий терор з боку агресора може мати глобальні катастрофічні наслідки. Тому ООН повинна забезпечити безпеку цього стратегічного об’єкта, його демілітаризацію та повне звільнення від російських військ», – написав він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський перебуває у Львові з робочим візитом. Тут він проводить зустріч з главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттереш, який приїхав вчора, 17 серпня. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!