Зеленський відповів, чи готовий сісти за стіл переговорів із путіним

1463 0
Йдеться про перемовини за посередництва Ердогана.
Фото: бабель

Фото: бабель

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий був до переговорів із путіним, щоб уникнути повномасштабної війни. Зокрема, обговорював це із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Про це Зеленський повідомив під час пресконференції до річниці війни.

«Тільки що я розмовляв з Ердоганом. Ми непогано поговорили... Я вдячний за ініціативи Ердогана, зернові тощо. Я знаю, як він допомагав з «азовцями», і я вдячний за це. Ердоган зробив кілька речей, важливих для України. Я за це вдячний. Він знає мою позицію щодо того, що ви сказали», — зазначив він.

Читайте також: Росія готує нову хвилю прихованої мобілізації, – Генштаб

Володимир Зеленський наголосив, що просив Ердогана посадити путіна за стіл переговорів ще до вторгнення. Проте сьогодні Президент України не готовий вести діалог із агресором.

«Я говорив йому - посадіть Путіна за стіл переговорів, не можна допустити ризику повномасштабної війни. Але він не зміг цього зробити, і не тільки він. А зараз він вважає, що зможе. Зараз ми не можемо. Це не та вже людина. Там немає з ким говорити», — додав він.

Нагадаємо, що під час саміту, який організував банк JP Morgan, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може вступити в ЄС вже за два роки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!