Зеленський відсторонив від посад генпрокурорку Венедіктову та главу СБУ Баканова

3792 0
В.о. обов'язків генпрокурора став Олексій Симоненко.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади генерального прокурора Ірину Венедіктову, а також усунув главу Служби безпеки України Івана Баканова.

Як йдеться в указі на сайті президента, генеральну прокурорку відсторонили відповідно до частини другої статті 11 закону «Про правовий режим воєнного стану», а за іншим указом, виконання цих обов'язків поклали на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Відповідно до ще одного указу, усунули від виконання обов'язків голови Служби безпеки України Івана Баканова згідно зі статтею 47 дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого законом України від 24 березня 1999 року № 551-XIV.

Додамо, що Олексій Симоненко з березня 2006 року по травень 2010 року працював в органах прокуратури Київської області на посадах слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області; старшого помічника прокурора Київської області з питань правового забезпечення; начальника слідчого відділу слідчого управління; заступника начальника, начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури слідчого управління прокуратури Київської області. Із травня 2010 року по червень 2018 року проходив службу в органах Служби безпеки України на посадах офіцерського складу. ІзЗ 27 березня 2020 року був заступником генерального прокурора. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!