Зеленський вважає, що зарплата 5 тис. грн – не бідність

3899 0
Володимир Зеленський пояснив, що ЮНІСЕФ робить прогноз на основі загальноприйнятої статистики, порівнюючи зарплату з іншими країнами.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

ЮНІСЕФ прогнозує, що шість мільйонів українців можуть опинитися за межею бідності, втім президент України Володимир Зеленський не вважає зарплатню 5 тис. грн бідністю. Про це він сказав відповідаючи на питання журналістів під час пресконференції за підсумками року президентства.

Читайте також: Як убезпечитись від можливих банківських накруток

Володимир Зеленський пояснив, що ЮНІСЕФ робить прогноз на основі загальноприйнятої статистики, порівнюючи зарплату з іншими країнами. Хоча в Україні прожитковий мінімум і середня зарплата менші, ніж у Європі.

«Це люди, які будуть отримувати 5-6 тис. грн, і вони (ЮНІСЕФ – ред.) вважають їх бідними. Так, це дуже маленька зарплата, порівняно з європейськими чи американськими стандартами. Я розумію, що в них 250 доларів – мізерна зарплата. У нас це теж маленька зарплата, але у нас це не бідність все таки», – сказав президент.

Він додав, що найближчим часом прем’єр-міністр Денис Шмигаль має представити програму збільшення зарплатні.

Читайте також: Де на Львівщині шукати роботу в період карантину. Перелік підприємств та галузей

Додамо, що за даними Держстату, середня зарплатня в Україні становить 11,4 тис. грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!