Зеленський закликав іноземців формувати Інтернаціональний легіон тероборони України

1873 0
Із іноземців формується окремий підрозділ – Інтернаціональний легіон територіальної оборони України.
фото: офіс президента україни

фото: офіс президента україни

Президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які є друзями України. Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Українцям вистачає мужності боронити свою Батьківщину, боронити Європу, захищати цивілізаційні цінності. Однак це не просто вторгнення Росії в Україну, це початок війни проти Європи. Проти єдності Європи. Проти елементарних прав людини у Європі. Проти всіх правил співіснування на континенті», – каже він.

Читайте також: У Львові на в’їзді та виїзді встановлюють блокпости

Згідно з Положенням про проходження військової служби у Збройних Силах іноземцями та особами без громадянства, затвердженим указом Президента України від 10 червня 2016 року № 248, іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

Як це зробити? Усім іноземцям, які виявляють бажання долучитися до опору російським окупантам та захисту світової безпеки, керівництво України пропонує приїхати до нашої держави й поповнити ряди Сил територіальної оборони. З іноземців формується окремий підрозділ – Інтернаціональний легіон територіальної оборони України. Це й буде ключовим свідченням вашої підтримки для нашої країни.

Читайте також: Як допомогти армії і переселенцям у Львові. Підбірка ініціатив

Для запису в Інтернаціональний легіон та щодо всіх деталей звертайтеся до аташе з питань оборони Посольства України у вашій державі (контактна інформація – на сайті Посольства).

connect_to_our_telegram_image

Нагадаємо, що Київ вступив у фазу оборони. Там ведуться запеклі бої. На станції метро «Берестейська» вчора українські війська знищили російську колону у складі двох легковиків, двох вантажівок й танку. Перед тим противник атакував одну із військових частин у Києві на Проспекті Перемоги. Уранці 26 лютого у Києві у багатоповерховий будинок на вул. Лобановського, 6а, поблизу аеропорту «Київ» (Жуляни), влучила ракета. Укранські військові продовжують знешкоджувати диверсійнні групи росіян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!