Україна

Зеленський закликав ухвалити закон про мобілізацію найближчими днями

1278 0
Він також підкреслив, що подібні ситуації з розколом суспільства, які створює цей закон, є серйозною помилкою.
ФОТО ОП

ФОТО ОП

Президент Володимир Зеленський активно взаємодіє з депутатами для того, щоб законопроект про мобілізацію був швидко проголосований у парламенті. У своєму інтерв’ю, яке транслювали під час телемарафону, він наголосив на важливості цього кроку та відмітив, що відкладення голосування є недопустимим, передає «Українська правда».

Зеленський зазначив, що веде діалог з парламентом, щоб законопроєкт був прийнятий найближчими днями.

«Це дуже важливо. І це зовсім не відповідально - те, що вони роблять...», – сказав він.

Президент висловив обурення тим, що російські сили використовують цей законопроект, щоб створити враження, що українське суспільство відмовляється від захисту країни.

Читайте також: Президент підписав ще два закони, що стосуються мобілізації

Він також підкреслив, що подібні ситуації з розколом суспільства, які створює цей закон, є серйозною помилкою, розбиваючи суспільство на дві протилежні сторони: «на тих, хто за, і тих, хто проти, на військових і цивільних». Зеленський закликав депутатів не піддаватися популізму та діяти в інтересах країни, незалежно від реакції громадськості.

Нагадаємо, що 2 квітня також стало відомо, що Зеленський підписав законопроєкт, що зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років. 

Читайте також: У поліції пояснили, як розшукують для ТЦК ухилянтів від мобілізації

Зауважимо, що наприкінці січня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію, яким пропонується змінити порядок її проведення. Також до законопроєкту внесли понад 4 тисячі правок. 

Про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям. Читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!