Зеленський запровадив нове свято – День Української державності

1635 0
Нове свято відзначатимуть 28 липня, у День хрещення Київської Русі.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський запроваджує День Української державності. Про це він сказав під час виступу на урочистому параді військ з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте також: Львів'яни вийшли на Марш нескорених, щоб подякувати військовим. Фото, відео

«Ми – молода родина зі славетної династії Київської Русі – України. З роду засновників. Роду хрестителів. З хороброго роду. Мудрого роду. Козацького роду. Ми не сироти й не знайди. Ми нащадки могутньої країни, яка була центром Європи. Але ми маємо не тільки почуватися відповідно. Ми маємо поводитися відповідно», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що український народ є спадкоємцем державності, яка існувала понад тисячу років тому.

День Української державності він пропонує вважати рік заснування Києва, столиці Київської Русі.

«Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності – у день Хрещення Київської Русі – України. І про все це я підписую сьогодні відповідний указ», – сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: У центрі Львова відбувся святковий забіг у вишиванках. Фото, відео

Зазначимо, що сьогодні у столиці проводять військовий парад. У Львові відбувся Марш нескорених, а також Забіг у вишиванках. Повну програму заходів до Дня незалежності у Львові дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!