Зеленський заявив, що світ не вірить у майбутнє росії

1273 0
Він зазначив, що США, Велику Британію, Євросоюз, Канаду, Японію та інші вільні країни світ буде тільки наслідувати, тому санкції не обійти.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

У вечірньому зверненні до українців президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні дуже важливі новини, адже США зробили крок, який відчутно послабить окупантів, змусить платити за агресію. Америка забороняє імпорт нафти з росії, нафтопродуктів, газу та вугілля. Забороняє громадянам США будь-які інвестиції в російський паливно-енегретичний комплекс. 

Основне з промови: 

  1. Кожен цент, сплачений росії, вона перетворює на кулі та снаряди, які летять в інші суверенні держави. Або росія матиме повагу до міжнародного права і не буде вести війни. Або вона не матиме грошей, щоб війни розпочинати.Заборона на імпорт нафти до США послабить державу-терориста економічно, політично та ідеологічно. Бо це про свободу. Про майбутнє.
  2. Заборону на імпорт нафти та нафтопродуктів з росії вводить і Велика Британія. Буде і новий план Маршала для України. Захід сформує цей пакет підтримки. Сьогодні про це сказав британський премʼєр.
  3. Я вдячний тим росіянам, які нас підтримують, виходять на вулиці і борються. Борються щоденно за нас і за себе. Тому що борються за мир. Війну треба закінчувати. Треба сідати за стіл переговорів. 
  4. Говорив сьогодні з Марком Рютте – премʼєром Нідерландів. У нас нова сторінка у відносинах з Нідерландами, дякую за підтримку. З премʼєром Ізраїлю Беннетом, премʼєром Люксембургу Бетелем, та з президентом Франції Макроном. Маємо підтримку!
  5. Мабуть, ви бачили сьогодні у новинах історію про те, що ООН нібито не вважає російське вторгнення війною. Швидко отримавши запевнення – в структурах ООН не буде брехні. Не буде підігрівання агресору. Слово "війна" ЗВУЧАТИМЕ на цьому майданчику. Подивимось.
  6. Сьогодні коли я йшов виступати перед британським парламентом, найстрашнішим числом було 50. 50 вбитих українських дітей за 13 днів війни. А вже за годину стало 52. Ніколи не пробачу це! І знаю, що ВИ ніколи не пробачите окупантам.
  7. Ввечері вони нанесли ракетний удар по Корбутівці у Житомирській області. Зруйнували гуртожиток. Вічна памʼять усім людям, яких вбили ці нелюди.
  8. Усі міста, де українці чинять спротив, де протестують проти окупантів. Знайте: ми з вами. Ми вдячні. Гуманітарні коридори все одно працюватимуть. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!