Зеленський збирав Ставку. Обговорювали ситуацію у білорусі

857 0
Також обговорили перебіг ліквідації наслідків масованого ракетного удару росії по енергетичній інфраструктурі України.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський 18 грудня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якій приділили увагу ситуації в білорусі.

Джерело: Офіс президента

Під час Ставки було заслухано інформацію про актуальну чисельність та озброєння ворожих військових угруповань. Командувачі відзначили готовність сил оборони реагувати на будь-який розвиток подій. Крім того, обговорили перебіг ліквідації наслідків масованого ракетного удару росії по енергетичній інфраструктурі України.

Читайте також: «Росіяни готують 200 тисяч солдатів. Не сумніваюсь, що вони знову підуть на Київ», – Залужний

У засіданні взяли участь керівник ОП Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків, тощо.

Зазначимо, 19 грудня путін планує відвідати Мінськ з широкою урядовою делегацією. Планується спершу зустріч за участі усіх міністрів, після того зустріч Лукашенка й Путіна сам на сам, а далі пресконференція. Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв вважає, що в ході завтрашнього візиту президента рф володимира путіна до білорусі йтиметься про більш широке залучення збройних сил білорусі до війни проти України, зокрема на суходолі.

Нагадаємо, українські військові на початку грудня заявляли про накопичення союзного угруповання військ у білорусі, але загрози на півночі поки не фіксують. 13 грудня в білорусі оголосили «раптову перевірку бойової готовності».

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!