Зеленський змінив голову Київської ОДА

1010 0
На заміну Олександру Павлюку прийшов Олексій Кулеба.
Новопризначений голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба

Новопризначений голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба

Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Павлюка з посади голови Київської обласної державної адміністрації та призначив Олексія Кулебу. Про це пише і заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в Telegram.

В повідомленні ОП зазначили, що з використанням військового досвіду роботи Павлюка в складних умовах протистояння ворогу навколо Києва створили нові потужні оборонні лінії. Під час головування Павлюка Київська область була повністю звільнена від російських окупантів. Одразу після цього розпочалася робота з відновлення інфраструктури регіону.

Мотиви ж звільнення та повернення на цю посаду Кулеби, який очолював область з лютого по середину березня 2022 року, не вказують. Водночас Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляє, що тепер Павлюк повернеться до військових справ.

Нагадаємо, що Олексія Кулебу призначили очільником Київщини 8 лютого 2022 року. Проте під час активного наступу росіян на область Зеленський провів ротацію. 15 березня керівником Київської ОВА став Олександр Павлюк — генерал-лейтенант, колишній командувач операції Об’єднаних сил. А Кулеба очолив гуманітарний штаб.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!