Київ

Зеленський звільнив начальника Гостомельської адміністрації після скандального розслідування

832 0
Іншим указом Зеленський призначив нового голову адміністрації
Сергій Борисюк. Фото з відкритих джерел

Сергій Борисюк. Фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський звільнив очільника Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Борисюка, після розслідування про розтрату коштів на відбудову міста. Відповідний указ зʼявився 8 червня.

Іншим указом Зеленський призначив нового голову адміністрації — Сергія Смаля.

5 червня проєкт Bihus.Info опублікував розслідування «Дика відбудова», у якому розповіли про те, що гроші за роботи по відновленню Гостомелю отримують фейкові ФОПи і компанії. Так, наприклад, за документами роботи проводить пенсіонерка з Миколаєва, яка свою причетність спростовує, священник-утікач з Рівненщини і мешканець тимчасово окупованого Донецька.

У Гостомельській селищній військовій адміністрації пояснили свої дії наслідками повномасштабної війни та необхідністю проводити закупівлі швидко. А також заявили, що не зобовʼязані перевіряти підрядників.

Нагадаємо, роздачею коштів на відбудову Гостомелю зацікавились і в Бюро економічної безпеки — посадовці адміністрації могли привласнити 5 мільйонів гривень на публічних закупівлях робіт по відбудові міста.

За даними з відкритих джерел, новий очільник адміністрації Сергій Смаль – полковник, заступник начальника Центрального науково-дослідного інституту (військовослужбовець ЗСУ з частини А0202).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!