Земельні ділянки біля озера Наварія не призначені для учасників АТО

4556 0
За словами представників Львівської ОДА, для ветеранів призначались ділянки у кар’єрі поблизу дороги, а не на березі озера.
фото: Rivnefish

фото: Rivnefish

Земельні ділянки, які кілька місяців тому виділив голова ЛОДА Олег Синютка поблизу озера Наварія, для учасників АТО не призначалися. Подробиці чергового спеціального засідання робочої групи опублікував на своїй сторінці у Facebook громадський активіст Володимир Заболотовський, пише Zaxid.net.

Після перевірки активістами списку, який затвердив голова ЛОДА, серед 26 власників земельних ділянок у сосновому лісі безпосередньо на березі озера Наварія не виявилось жодного атовця. Учасники бойових дій отримали землю у кар'єрі та біля дороги.

«Ми отримали проектний план території, де всі ділянки були пронумеровані. У списку, який затверджував голова ЛОДА, прізвище кожної особи відповідало номеру певної земельної ділянки. Тепер у ЛОДА заперечують, що люди з пронумерованого списку мають отримати відповідні ділянки на детальному плані», – розповів співзасновник ГО «Громадський осуд» Роман Маслюк, який також брав участь у засіданні робочої групи.

Читайте також: Чиновника Львівської облради, який виписав дружині 24 премії, звільняти не будуть

Площа кожної ділянки становить 0,10 га. Серед власників ділянок є ім'я власника будівельної фірми «Західсервіс» Віталія Малевіча. У 2016-17 рр. він працював заступником директора з питань експлуатації стадіону «Арена Львів». Ще одну ділянку виділили його дружині Тетяні Черніковій.

Читайте також: Львівські комунальники розірвали угоду на ремонт туалетів у ратуші

Крім цього, у списку є чимало підприємців. Наприклад, Мар'ян Попко керує компанією «Енергопромгруп», а його партнер Андрій Маслюк разом із ще одним власником землі Юрієм Кунинцем виступає співвласником компанії оптової торгівлі «Еко-Інвестгруп». Ігор Худа – засновник і власник фірм із виробництва металевих пакувань та безалкогольних напоїв, Ігор Белей – співвласник бізнесу із оптової торгівлі шкірсировиною, Андрій Дзюбан – власник ресторанів і закладів харчування.

Власники ще двох ділянок на березі озера під номерами 85 і 86 поки що невідомі. У списку, який затвердив Олег Синютка, йдеться про власників 83 ділянок. Загалом на проектному плані визначені межі 92 ділянок, тож власники ще 9-ти ділянок залишаються невідомими.

Будівництво на березі озера передбачає вирубку лісу, проти чого виступають місцеві мешканці, громадські активісти та представники Пустомитівської ОТГ. Ще одним конфліктим питанням стало накладання окремих ділянок на проектному плані на землі користування місцевих мешканців. Під час засідання робочої групи 14 серпня представники Держгеокадастру підтвердили факти накладання ділянок.

Читайте також: Хто і як дурить Prozorro на Львівщині. Топ-5 найпоширеніших зловживань

Нагадаємо, торік у грудні Олег Синютка виділив 83 земельні ділянки поблизу озера Наварія, що за 15 км від Львова, для учасників АТО. Пізніше журналісти «Наші гроші. Львів» з’ясували, що у списку отримувачів земель опинилося чимало чиновників та підприємців, які не мають стосунку до бойових дій.

Згодом під час апаратної наради голова Львівської ОДА доручив т. в. о. директорки департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксані Ткачук провести службове розслідування стосовно зловживань під час виділення землі учасникам АТО. Мешканці Пустомитівської ОТГ та ветерани не раз пікетували ЛОДА та вимагали продовжити розслідування щодо виділення землі. Згодом створена головою ЛОДА Олегом Синюткою спеціальна комісія не виявила зловживань під час виділення землі біля озера Наварія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!