Київ

Жоден «Кинджал» не досяг Києва з травня 2023 року, – Повітряні сили

453 0
онад 20 «Кинджалів» були запущені по Києву і всі були успішно перехоплені.
Умовне фото

Умовне фото

Після появи зенітного ракетного комплексу Patriot на бойовому чергуванні всі російські балістичні ракети «Кинджал», які були запущені по столиці України, успішно перехоплені. Про це повідомив командир 96-ї зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Яременко в інтерв’ю «Укрінформу».

«Всі «Кинджали», які були запущені по столиці України, з моменту, коли було оголошено, що зенітний ракетний комплекс Patriot заступив на бойове чергування, були успішно перехоплені», – зазначив він.

За його що жодна балістична ціль з початку травня 2023 року не досягла своєї цілі в межах столиці України. Понад 20 «Кинджалів» були запущені по Києву і всі були успішно перехоплені.

Відповідаючи на питання, чому росія зараз перестала активно обстрілювати Київ, Яременко відзначив, що це не пов’язано з тим, що Сили оборони ефективно відбивають атаки.

«росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти на Київщині, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів», – запевнив командир бригади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!