Київ

Житній ринок частково залишається в оренді ТОВ «Танджерін», тривають суди

672 0
Суди між ТОВ «Танджерін» та КП «Житній ринок» ставлять під сумнів доцільність проведення нового аукціону з оренди ринку

Орендар Житнього ринку ТОВ «Танджерін», з яким, як повідомляли у КМДА, розірвали угоду, залишається орендарем частини приміщення ринку і судиться із керівництвом ринку щодо орендної плати. Про це розповів ресторатор Євген Клопотенко під час організованої медіа-хабом «Твоє місто» дискусії на тему «Житній ринок: як повернути йому статус головного торговельного центру Києва».

«Не зрозуміло, що там робить другий орендар, який там зараз є – ТОВ «Танджерін». ТОВ «Танджерін» виграло два суди про те, що вони не платять гроші (за оренду, – Ред.).  А не платять гроші тому, що є постанова ДСНС про те, що там не можна проводити ремонтні роботи. І, по факту, там є 30% ринку вже в оренді»– сказав Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що у КМДА не комунікують цю ситуацію і відповіді на питання, що робитиме новий орендар ринку, коли звідти не пішов попередній, немає.

«Найбільша проблема в тому, що немає прозорості», – підкреслив Клопотенко.

Медіа-хаб «Твоє місто» запрошував представників КМДА взяти участь у дискусії, але не отримав підтвердження. В Управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю КМДА наголосили, що позиція міської влади зафіксована в оголошенні про аукціон на оренду Житнього ринку і їм немає чого додати. Аналогічну відповідь журналісти «Твого міста» отримали і в Департаменті промисловості та розвитку підприємництва.


Як свідчить постанова Північного апеляційного суду від 31 січня 2024 року, КП «Житній ринок» вимагає стягнути з ТОВ «Танджерін» 4 367 228,00 грн орендної плати. Суд залишив без змін рішення попередньої судової інстанції.

Попереднім рішенням Господарського суду міста Києва від 19 жовтня 2023 року у справі у задоволенні претензій адміністрації ринку до орендаря було відмовлено. Рішення мотивоване тим, що ТОВ «Танджерін» має правові підстави не платити орендну плату, з огляду на неможливість використання орендованих приміщень з незалежних від нього причин.

Постанова Північного апеляційного суду може бути оскаржена у Верховному Суді

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!