У Львові поліція 40 хвилин їхала на виклик

4302 0
Вчора, 25 лютого, о 15:00 на вул. Липинського журналіст Ігор Тимоць став свідком того, як п’яний чоловік розмахував ножем перед двома жінками з дітьми. За його словами, поліція зреагувала на виклик тільки через сорок хвилин. Про деталі інциденту дізналось Tvoemisto.tv.
фото: Ігора Тимоця

фото: Ігора Тимоця

Історія свідка події

За словами Ігора Тимоця, близько 15:00 год, у четвер, 25 лютого, він їхав велосипедом по вулиці Липинського. Там він став свідком подій того, як п’яний чоловік розмахував ножем перед двома жінками з дітьми.

"Як виявилось, дві жінки-сестри вийшли на прогулянку з дитиною. Вони помітили п’яного чоловіка, який присів під деревом, а поряд з ним плакало двійко дітей. Тож жінки вирішили підійти дізнатись причину плачу малечі. П’яний чоловік не усвідомлював, де він знаходився й попросив жінок зателефонувати його дружині, щоб вона його забрала. Проте, згодом почав нападати на жінок, котрі намагались допомогти, бо вони взяли його дітей собі на руки.

Жінки сказали, що доки мати дітей не приїде, то їх йому не віддадуть. Тоді чоловік штовхнув одну з сестер у плече (вона взяла на руки його молодшу дитину) і вихопив з куртки ніж. Махаючи ним, він щось нерозбірливо кричав, а потім розвернувся і пішов вулицею Замарстинівська», - розповів Ігор Тимоць.

Проте, в час, коли чоловік розмахував ножем, жінки вже викликали патрульних, які, за словами журналіста, так і не приїхали. Через 40 хвилин жінки самі зупинили патрульну машину.

Коментар патрульних

Як розповіла Tvoemisto.tv координатор зв‘язків з громадськістю у «Патрульній поліції Львова» Катерина Рибій, інцидент дійсно відбувся, а автомобіль з патрульними зупинили самі жінки.

«Як виявилось «102» не скерувала нам виклик, оскільки всі екіпажі були зайняті. Служба відправила нам повідомлення про інцидент, уже після того, як ми на нього зреагували. На місці дійсно були патрульні, яких зупинили жінки», - розповіла Катерина Рибій.

Нині чоловік затриманий, на нього написали заяву.

Як виявилось, чоловік, який розмахував ножем – батько трьох дітей, віком 4, 11 та 7 років. Останнього сім’я в той день клала до лікарні. Поки мати була з середньою дитиною в медичному закладі на Левандівці, їх батько мав відвезти діток до бабці біля Жовкви. Проте, за словами журналіста, чоловік регулярно зловживає спиртним.

Підготувала Мар'яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!