Зі Львова на лижі. Чи розпочали гірські курорти сезон і які ціни на підйомники

3502 0
Tvoemisto.tv розповідає про гірськолижні курорти та ціни на катання на лижах в 2023-24 році.

В Україні деякі гірськолижні курорти уже розпочали лижний сезон. Проте також є ті, які чекають більшого снігу та відповідної погоди. Tvoemisto.tv розповідає, як працюють курорти, чи розпочали сезон та скільки коштує покататися на лижах чи сноуборді у 2023-2024 році. 

Читайте також: Поїздом зі Львова до гірськолижних курортів. Все про рейси до Карпат.

«Буковель»

«Буковель» — всесезонний курорт у серці Карпат, один з найбільших гірськолижних курортів східної Європи. Курорт розташований в Україні в Карпатах на території села Поляниця, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. Найвища точка курорту — г. Довга — 1372 м. Зимовий сезон може тривати з грудня до квітня. На базі курорту працює лижна школа. У 2023 році сезон розпочався 2 грудня, вже декілька схилів працюють і згодом відкриють решта. 

Ціни: ski-пас в день придбання коштує від 550 грн на 3 години, від 730 грн обідній, від 900 грн на цілий день, ранковий від 710 грн, а вечірній від 340 грн. Інструктор коштує від 1850 грн. ЦІни також залежать від сезону, а їх є три: низький, високий та новорічний. 

«Драгобрат»

«Драгобрат» є найвищим гірськолижним курортом в Україні. Відстань від Львова — 254 км. Траси в Драгобраті розраховані як на професіоналів, так і на новачків. Витяги — від 200 до 1500 м, бугельні, крісельний, мультиліфт (навчальний). Сезон на цьому курорті вже розпочався. Тут можна орендувати спорядження та взяти інструктора. 

Ціни: 1 підйом для дорослого коштує 100 грн, а для дитини 50 грн. Мультиліфт для дорослих та дітей вартує 40 грн. Оренда комплекту з лижами або сноубордом від 250 грн, інструктор від 800 грн/год.

«Буковиця»

«Буковиця» — сучасний гірськолижний комплекс України в Східних Бескидах карпатських лісів. Розташований в місті Борислав на невеликій відстані від таких популярних курортів як Трускавець (7 км) та Східниця (17.5 км). Офіційне відкриття ГК «Буковиця» відбулося в 2016 році. Трохи пізніше було споруджено, окрім бугельних, також крісельний підйомник. Тут працює гірськолижна школа та можна орендувати спорядження. Сезон обіцяють розпочати уже незабаром, але дату ще не оголосили. 

Ціни: оглядовий крісельний підйомник коштує 150 грн, бугельний 80 грн. Денний абонемент 700 грн, а пів дня 500 грн. Інструктор для однієї людини вартує 700 грн/год, лижний чи сноубордичний комплект від 250 грн. У високий сезон, від 25 грудня до 15 січня, ціни вищі.

«Захар Беркут»

Туристичний комплекс «Захар Беркут» розташовується у селі Волосянка, 6 км від селища Славське та 126 км від Львова. Гірськолижні траси обслуговують крісельний витяг, три бугельні витяги та мультиліфт для дітей і початківців. Наразі тут працює лише канатна дорога в оглядовому режимі. Її відкрили 5 грудня та вона працює з вівторка по неділю з 9:00 до 17:00. Остання посадка на підйом - 15:45. Остання посадка на спуск - 16:30. Лижний сезон обіцяють відкрити як тільки випаде більше снігу.

«Плай»

Гірськолижний комплекс «Плай» розташований у Сколівському районі біля селища Плав’є (траса Київ-Чоп), підніжжя гірського масиву Плай, на висоті 600 метрів над рівнем моря. На території розташовані витяги, протяжність найдовшого з яких становить 1200 м, перепад висот сягає 260 м. Прокладені гірськолижні траси як для досвідчених лижників, так і для початківців. 5 спускових трас (за складністю 3 червоні траси (середнього рівня), 2 сині (легкі) та чорні у верхній частині гори (складні). Наразі курорт ще не відкрив сезон, тому ціни поки невідомі, як і дата початку сезону.

«Майдан»

База розташована за 25 км від Львова, біля села Майдан Жовківського району на перетині живописних урочищ Майдан та Журі Яворівського національного парку. Тут вже працює витяг, а траси готують до вихідних. Тут є оренда спорядження та лижна школа.

Ціни: один підйом вартує від 100 грн, а абонемент на 3 години коштує від 500 грн. У суботу, неділю та високий сезон ціни вищі. Оренда спорядження від 200 грн за комплект, а заняття з інструктором від 750 грн/год. 

Читайте також: До Львова та гір курсуватимуть додаткові потяги на різдвяні дати

Нагадаємо, Tvoemisto.tv зібрало інформацію про те, як добратися зі Львова до гір поїздом, скільки це коштує і які є рейси. Читайте все про рейси до Карпат за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!