ЗМІ пишуть про обшуки в Коломойського. Він каже, що не чув

1818 0
Детективи НАБУ провели у нього обшук у справі «Укрнафти».
Ігор Коломойський / Фото: Shutterstock

Ігор Коломойський / Фото: Shutterstock

У бізнесмена Ігоря Коломойського детективи НАБУ провели обшук у справі «Укрнафти», під час якого вилучили документи, гаджет, а також завантажили його зміст. Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на свідків подій. 

За даними ZN.UA, обшук стосувався справи про заволодіння майном і коштами компанії «Укрнафта» на майже 13 млрд грн в цінах 2015 року. За словами свідків, представники слідства завітали до олігарха о п'ятій ранку, за місцем його проживання на курорті Буковель.

УП звернулася до Коломойського з коментарем, щоб підтвердити цю інформацію, однак він відповів: «Не чув». Втім, за даними УП, ще тиждень тому Коломойський був у Буковелі.

Фото УП

За інформацією ZN.UA, Коломойський поки не проходить у цій справі як обвинувачений, підозру йому не оголошували, але він є співвласником «Укрнафти», де днями прокурори САП та детективи НАБУ оголосили підозри щодо фінансових махінацій: колишньому голові правління «Укрнафти», колишній заступниці керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки «Укрнафти», колишній керівниці відділу контролю за обліком та поставками нафти й нафтопродуктів,  колишнім директорам п’яти комерційних підприємств (одного з них затримали).

Справу відкрили за статтею про «заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах».

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!