Кільцева електричка в Києві стане частиною проєкту оновленого приміського сполучення

1700 0
Київська кільцева електричка робитиме зупинку на платформі «Київська Русанівка», що не функціонувала з 2011 року та була в занедбаному стані.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

«Укрзалізниця» продовжує розвивати київську кільцеву електричку. Від сьогодні, 19 квітня, на маршруті почав курсувати ще один модернізований електропоїзд та додали зупинку на станції «Київська Русанівка». Про це повідомляє голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін. 

За його словами, війна дала поштовх для розвитку розпочатого у 2021 році проєкту Kyiv City Express (проєкт приміського залізничного сполучення в агломераціях українських міст-мільйонників, зокрема в Києві, – ред.).

Читайте також: У Києві відновлюють рух ще два трамвайних маршрути

«Київська кільцева електричка стане частиною цього проєкту. Менш ніж за місяць вона перевезла понад 200 тисяч пасажирів. Сьогодні ми ставимо на маршрут модернізований уже під час війни на власному підприємстві електропоїзд. Таким чином по кільцю Києва курсують виключно модернізовані електрички», – каже Камишін. 

Крім того, з 19 квітня київська кільцева електричка робитиме зупинку на платформі «Київська Русанівка». Ця зупинка не функціонувала з 2011 року та була в занедбаному стані. Наразі платформу відремонтували та укріпили. В «Укрзалізниці» переконані, що ця зупинка буде популярною у мешканців Русанівки, Березняків, Соцміста та інших прилеглих кварталів.

Нагадаємо, в кінці березня «Укрзалізниця» заявила, що подовжує маршрут електрички сполученням Дарниця – Святошин повноцінним кільцем навколо Києва. Це дало змогу мешканцям лівого берега від Воскресенки до Лівобережного масиву, Дарниці та Березняків безпечно та швидко дістатися центрального вокзалу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!