Змінити місце проживання можна буде онлайн у «Дії»

1224 0
Послуга буде доступна для всієї країни.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Із 1 грудня на порталі «Дія» Міністерство цифрової трансформації розпочинає бета-тестування декларування місця проживання. Записатися на бета-тест можна вже зараз за посиланням.

Для цього потрібно вказати наступні дані:

  • податковий номер заявника та власників/співвласників житла;
  • КЕП заявника та власників/співвласників житла;
  • право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року)
  • заявник має бути старше 14 років.

 

Як повідомляє Суспільне, отримувати «прописку» в електронній формі через «Дію» дозволив Кабінет міністрів 10 листопада в межаї експериментального проєкту. Раніше відповідна послуга була доступна для тих, хто має паспорт у формі ID-картки. Тепер нею зможуть користуватися українці, які мають паперовий паспорт-книжечку.

Читайте також: На порталі «Дія» можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн

У Міністерстві цифрової трансформації додали, що послуга буде доступна для всієї країни, але мешканці Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона зможуть зробити це трохи згодом. Послугу можна буде отримати за 1 робочий день. Потрібно лише заповнити заяву онлайн у зручний час замість черг та відвідувань держустанов.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!