Золоторудний лот на відкритому аукціоні придбала компанія зі Львова

1614 0
Понад 38 мільйонів гривень надійде до Держбюджету в результаті проведення восьмих аукціонів
фото: agronews

фото: agronews

Відбулися електронні торги з продажу 13 спеціальних дозволів з покладами підземних вод, бурштину, марганцевих руд і золота, а також лужних каолінів і опоки. Під час аукціону загальна вартість лотів зросла в шість разів – з 6,5 до 38,4 мільйона гривень. Про це повідомляє Державна служба геології та надр України.

Ділянку для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки строком на 5 років придбало ТОВ «Спис Україна», що, за даними Youcontrol, зареєстроване у Львові, а кінцевим бенефіціарним власником є Фират Чакман.

Читайте також: Міська рада продала приміщення на Дорошенка у Львові за майже 22 млн гривень

Найбільше зростання продемонстрував лот із покладами марганцевих руд. За право користуватися надрами змагалося сім учасників. Вартість продажу лоту зросла в понад 53 рази – до 10 мільйонів гривень.

Суттєве зростання ціни продемонстрували також інші лоти. Ділянка «Магнум» з підземними водами подорожчала більше, ніж у 21 раз, з 4 697 гривень до 100 тисяч. Спецдозвіл на лужні каоліни ділянки «Орепи» продали за 5 мільйонів 780 тисяч гривень – зростання у 20 разів. Ціна 4 бурштиновихлотів підвищилася в середньому у 12,5 разів.

Додамо, Верховна Рада прийняла Закон «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями»Відповідно до закону, інвестори, що приймуть рішення вкладати кошти в пріоритетні галузі, до яких належить і добувна, з обов’язковою подальшою первинною переробкою чи збагаченням корисних копалин на території країни, отримають стимули від держави.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!