Зруйнований міст через Ірпінь стане частиною меморіалу

2866 0
Архітектори уже розробляють проєкт меморіалу біля зруйнованого мосту, який розповість історію зруйнованого мосту в Київській області.
Фото: Yaryna Yasynevych

Фото: Yaryna Yasynevych

В Україні планують збудувати меморіальній комплекс, присвячений зруйнованому мосту у селі Романівка, що з’єднує Ірпінь з Києвом, і постраждалим від рук росіян жителям Київщини. Про це повідомляється на сайті представництва президента України.

Читайте також: Люди після бомбардувань намагаються покинути місто Ірпінь. Відео

«Зруйнований міст став єдиним шляхом евакуації для мешканців захоплених міст Київської області, а також фактично зупинив наступ рашистів на Київ»,  – йдеться у повідомленні.

За задумом авторів проєкту, відвідувачі меморіалу зможуть поринути в атмосферу, яка панувала під час евакуації у цьому місці.

«Важливо, що ми збережемо це місце. А люди зможуть відчути все, що тут діялося. Це буде пам'ятник нашому шляху до перемоги», – каже Володимир Зеленський.

Як зазначив президент під час відеозвернення, архітектори уже розробляють проєкт меморіалу біля зруйнованого мосту, який розповість історію зруйнованого мосту в Київській області, який з'єднував Ірпінь та Бучу з Києвом. Історію людей, які рятувалися цим мостом та цією дорогою в Київ від російських загарбників.

Нагадаємо, що зруйнований міст став єдиним шляхом евакуації для мешканців захоплених міст Київської області, а також фактично зупинив наступ армії рф на Київ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!