ЗСУ нарощують протиповітряну оборону Києва

983 0
Кількість мобільних груп ППО постійно збільшується
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Для протидії «Шахедам» у підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створено мобільні вогневі групи. Про це повідомив заступник командувача у Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Мобільні вогневі групи - це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей і лазерного цілевказання.

Як зазначає Павлюк, вогневі позиції для мобільних груп визначені так, щоб екіпаж якнайшвидше прибув на місце, а підготовка самого екіпажу до бою займає не більше однієї хвилини.
 
 
Він додав, що кількість мобільних груп у складі угруповання постійно збільшується. Також ведеться робота задля покращення їх технічного оснащення.
 
Мобільна вогнева група може знищувати також крилаті ракети та інші повітряні цілі.
 
Нагадаємо, 26 січня під час масованої російської атаки дронами та ракетами, Сили ППО ЗСУ збили 20 ракет у повітряному просторі Києва, а перед цим вночі знищили 15 іранських дронів.
 
Станіслав Нестеренко
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!