ЗСУ отримають 11 потужних безпілотників PUMA-LE

927 0
Вартість комплексів становить понад 540 млн грн.
Фото: Aerovironment

Фото: Aerovironment

Міністр цифрової економіки України Михайло Федоров повідомив, що завдяки донатам українців через фандрейзингову платформу UNITED24 вдалося придбати потужні дрони для ЗСУ. Так, «Армія дронів» підписала контракт на придбання 11 потужних комплексів безпілотників PUMA-LЕ. 

Джерело: Михайло Федоров

Федоров уточнює, що дрони оснащені звичайною та тепловізійною камерою з 6-кратним зумом. Це дозволяє виявляти противника вдень, вночі та за будь-якої погоди.

«Завдяки антенам безпілотники долають відстань до 60 км. Така дистанція допоможе захисникам пробиратися в тил ворога. Дрони перебувають у польоті близько 6 годин і підіймаються на висоту до 3 кілометрів. Це робить їх непомітними для окупантів»,  зазначає міністр.

Додамо, що PUMA-LE є на озброєнні у 18 країнах світу. Зокрема, у США, Великобританії, Франції, Німеччині та інших провідних країнах.

Нагадаємо, що Німеччина планує передати Україні броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові РСЗВ, антидронні системи. Також міністр Німеччини Крістіне Ламбрехт пообіцяла підтримку в питанні розміновування.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!