Українські військові перейшли у контрнаступ на двох напрямках

2038 0
Водночас росіяни продовжують запускати ракети по території України, щоб зірвати постачання зброї.
Український військовий/Фото: з відкритих джерел

Український військовий/Фото: з відкритих джерел

Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках. Водночас росія свої основні зусилля перенесла на Луганський напрямок і б'є ракетами по Україні для зриву постачання зброї. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

Залужний наголосив на відновленні застосування росією крилатих ракет, зокрема 3 травня росіяни випустили за допомогою бомбардувальників ТУ-160 14 крилатих ракет із Каспійського моря. Станом на вечір 4 травня зафіксували вісім пусків крилатих ракет. Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні.

«Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS дуже актуальне», – заявив главком ЗСУ.

Читайте також: Розвідка США допомагає ЗСУ ліквідовувати російських генералів

Нагадаємо, що згідно з ранковим зведенням Генштабу ЗСУ 5 травня, частина російських військових відмовилася від участь у бойових діях проти України. Йдеться про військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу, які після відведення до району відновлення через значні втрати особового складу, відмовилися від подальшої участі у бойових діях. Військовослужбовці перебувають у районі поблизу українсько-російського кордону та чекають на переміщення до російської федерації.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!