ЗСУ попередили, що росіяни готують провокації на ЗАЕС. Чи нестиме це небезпеку

895 0
Окупанти розмістили на енергоблоках сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.
Фото умовне

Фото умовне

Росіяни готуються до проведення провокацій на Запорізькій атомній станції, окупованій ворогом із 4 березня 2022 року. Вони розмістили на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Про це заявили у Генштабі ЗСУ.

«Їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України. Про це і дезінформують російські ЗМІ та телеграм-канали. Збройні Сили України не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують та контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов. Жодна провокація ворога не пройде», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Хто потребує йодопрофілактики. Розмова з ендокринологинею

Нагадаємо, що до аварії на ЗАЕС може призвести підвищення окупантами напруги на лініях електропостачання до станції. Ядерні реактори без охолодження можуть розплавитись за період від 10 годин до 14 днів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!