ЗСУ у Чорнобаївці ліквідували ще одного російського генерала

2001 0
Це вже сьомий командувач армії окупанта, якого знищили українські захисники.
Фото: "ЗВЕЗДА"

Фото: "ЗВЕЗДА"

25 березня у Чорнобаївці під Херсоном українські військові ліквідували командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу генерал-лейтенанта Якова Резанцева. Це вже сьомий за ліком російський генерал, якого знищили Збройні Сили України. Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович та підтвердили у Генштабі ЗСУ.

«Наші війська, зараз ми можемо сказати напевне, знищили командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу Російської Федерації, генерал-лейтенанта Якова Володимировича Рєзанцева. І це відбулося, ви будете дуже сміятися, на аеродромі Чорнобаївка», – сказав Арестович.

Читайте також: Українські бійці в Маріуполі знищили полковника Чорноморського флоту

Він додав, що на аеродромі у Чорнобаївці також розташовується передовий командний пункт 7-ї десантно-штурмової дивізії РФ. Її військовослужбовці масово відмовляються їхати воювати.

Зазначимо, що 49-та загальновійськова армія РФ базується на Ставрополі. У серпні 2020 року її командувачем став Яків Рєзанцев, який у 2021 році дослужився до звання генерал-лейтенанта. Рєзанцев також брав участь у війні в Сирії.

Від початку російського вторгнення українські бійці ліквідували ще шістьох командувачів армії окупанта. Це Андрєй Сухавєцкій, Віталій Герасімов, Андрєй Колєсніков, Олєг Мітяєв, Магомед Тушаєв та Андрєй Мордвічєв.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!