ЗСУ відсунули російських окупантів з Сєвєродонецька на 20%

1360 0
Тепер росіяни контролюють приблизно половину міста.
Фото: DW

Фото: DW

Українські бійці посунули російських військових у Сєвєродонецьку на 20% назад. Тепер під контролем окупантів перебуває приблизно половина міста. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Якщо раніше була важка ситуація й відсоток (території міста – ред.) десь 70 було захоплено, то зараз на 20% їх (росіян – ред.) посунули назад. Я бачу те підкріплення, яке приходить до наших військових і розумію, що два тижні (прогноз британської розвідки щодо захоплення міста – ред.) – це просто нереально, не візьмуть», – сказав він.

Читайте також: Окупанти шукають українськомовних найманців для формування нових ДРГ

Він не погодився з оцінками деяких західних військових експертів, що росія може встановити контроль над містом упродовж двох тижнів. Попри те, що росіяни намагаються перекидати певні сили, щоб захопити Сєвєродонецьк, зі слів Гайдая, навіть «деенерівці» вже відмовляються воювати за так звану «ЛНР».

Очільник Луганщини зауважив, що російські війська щодня зазнають великих втрат у боях за Сєвєродонецьк як у живій силі, так і в бронетехніці. Окупанти спершу гатять з різних видів озброєння – ствольної артилерії, танків, мінометів по українських позиціях, а потім наступають піхотою. Військові рф гинуть під вогнем Збройних Сил України, та армія загарників далі продовжує обстрілювати різні точки у Сєвєродонецьку.

За словами Сргія Гайдая, українці зможуть відсунути артилерію росіян відразу, як на передову привезуть західну далекобійну артилерію. Якщо ЗСУ вдасться позбутися російської артилерії, то піхотні підрозділи окупантів накивають п’ятами. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!