Україна

ЗСУ збили російський літак над акваторією Азовського моря

726 0
Також українські захисники підбили ще один літак.
Фото: Повітряний командний пункт Іл-22М ПКС РФ/Wikipedia

Фото: Повітряний командний пункт Іл-22М ПКС РФ/Wikipedia

Учора ввечері, 14 січня, українські військові уразили два літаки Повітряно-космічних сил рф над акваторією Азовського моря. Про це повідомив заступник комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін.

«Близько 21:00 українськими підрозділами було нанесено вогневе ураження по двох літаках ПКС РФ, а саме літаку А-50 ДРЛО та бомбардувальнику Іл-22, які перебували над акваторією Азовського моря», – зазначив Юрій Мисягін.

Він зауважив, що борт А-50 збили, тоді як Іл-22М лише підбили, літак перебував у повітрі та намагався дістатися до найближчого аеродрому. Однак у районі Керчі, після початку зниження, зник з радарів.

Натомість інформацію про збиття літака частково підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

«Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей», – написав він. 

Нагадаємо, що за минулу добу Сили оборони ліквідували 980 окупантів, 20 ББМ та 2 засоби ППО.

Для довідки

Літак A-50 − це повітряне судно дальнього радіолокаційного стеження. Воно призначене для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також для наведення на них винищувальної авіації. У повітряно-космічних силах РФ перебуває всього 9 таких літаків. Один такий літак обслуговує 19 осіб (5 льотного, 11 радіо і 3 інженерно-технічного персоналу). Вартість такого судна становить 330 млн доларів.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!