Українські військові звільнили кілька населених пунктів біля Ізюма

1109 0
Ізюм і його околиці є місцями найбільшого скупчення російських підрозділів.
м. Ізюм/Фото з відкритих джерел

м. Ізюм/Фото з відкритих джерел

Збройні Сили України звільнили кілька населених пунктів поблизу міста Ізюм Харківської області. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, передає Громадське. 

«Так, я можу підтвердити. Низку населених пунктів у результаті інтенсивних бойових дій українськими військовими було звільнено. Більше інформації дати не можу», – сказав він.

Читайте також: Наступ на Донбас повільно, але почався

Він зазначив, що Ізюм і його околиці є місцями найбільшого скупчення російських підрозділів: «Саме звідти зокрема вони намагатимуться розвинути наступ на схід». Речник МОУ також наголосив, що армії потрібна зброя. Насамперед, ідеться про броньовану техніку, засоби ППО, аби прикрити українські міста, які рф регулярно обстрілює ракетами.

«Європа має розуміти, що сьогодні Україна обороняє не лише свою територію. Вона обороняє і територію Європи, і весь цивілізований світ», – заявив він.

Нагадаємо, що окупанти на Донецькому і Таврійському напрямках відновлюють боєздатність і поповнюють запаси, намагаються покращити тактичне положення своїх підрозділів та активізувати бойові дії. Ворог продовжує обстріли Сіверська та Покровського. Основні сили зосереджував у районах Лиману, Кремінної, Попасної та Рубіжного. Також намагався встановити повний контроль над Маріуполем.

Також зазначимо, що російські окупанти влаштували наступ на Кремінну в ніч проти 18 квітня, стягнувши туди десятки одиниць техніки. Під найбільшою загрозою зараз є Рубіжне і Попасна, там росіяни накопичили багато техніки і людей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!