Звідки взявся новий коронавірус. Дослідження науковців

11440 0
Вчені схиляються до його природного, а не лабораторного походження.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Коронавірус Sars-Cov-2 не виводили штучно в лабораторії, він еволюціонував природно. До такого висновку дійшла група імунологів і мікробіологів, яка опублікувала відповідну статтю в журналі Nature.

Учені дослідили особливості геному нового коронавірусу і дійшли до висновку що він природно мутував, щоб мати змогу впливати на клітини людини або людиноподібних. Науковці кажуть, що і молекулярна структура вірусу говорить про його природне походження.

Читайте також: У США починають випробування вакцини від COVID-19 на людях

Імовірно, новий коронавірус походить від коронавірусу кажанів, але перед тим, як він «дістався» до людей, була проміжна ланка, тобто відбувались етапи еволюції. Аналогічний шлях, наводять приклад науковці, пройшли і коронавіруси Sars і Mers.

Науковці зазначають, що якби новий коронавірус був виведений в лабораторії, тоді для його створення довелося б використати основу із попередніх коронавірусів, проте жодних ознак цього немає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!