Київ

Звіринецький сквер в Києві знову хочуть забудувати

938 0
Забудова планується на основі сфальшованої експертизи проєкту

У Звіринецькому сквері, що розташований між вулицями Вільшанською та Бойчука в Печерському районі, знову почалось будівництва житлового комплексу. Про це повідомив експерт з містобудування Георгій Могильний.

Забудовником є компанія SAGA Development, що належить українському бізнесмену Андрію Вавришу. Він планує звести на цій території ЖК OZON Concept House.

Попередній дозвіл на будівництво було отримано на один двосекційний житловий будинок до 24 поверхів, але тепер планується звести чотири багатосекційних житлових будинки з загальною кількістю 24 різноповерхових секцій, максимальна поверховість яких буде до 21 поверху.

Експертиза проєкту зазначає, що на території скверу "майже увесь схил покритий лісонасадженнями", а знесення зелених насаджень не передбачається. Однак акт обстежень зелених насаджень під це будівництво показує, що заплановано видалити 1691 дерево. Також, хоча експертиза стверджує, що ділянка не потрапляє в межі історичних ареалів, згідно з МУО, вона знаходиться в межах Центрального історичного ареалу в зоні регулювання забудови ІІІ категорії.

Нарешті, хоча експертиза вказує, що ділянка поза межами зон охорони пам'яток відповідно до рішення КМДА 2002 року, в грудні 2019 року було затверджено документацію на ландшафтну пам'ятку "Історичний ландшафт Київських гір та долини ріки Дніпро", і будівництво на Вільшанській потрапляє до зони охорони цієї пам'ятки й максимальна дозволена висота там становить 25 метрів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!