З’явився додаток, який відслідковує ями на українських дорогах

4387 1
Студія stfalcon.com виклала в Google Play і на App Store додаток «Дороги України», який створює карту якості доріг країни.
фото: ukr-online.com, gk-press.if.ua, ukr-online.com, gurt.org.ua

фото: ukr-online.com, gk-press.if.ua, ukr-online.com, gurt.org.ua

Додаток записує інформацію в автоматичному режимі під час їзди, коли включений приймач GPS, і потім передає на сервер. Результати можна побачити на офіційному сайті проекту.

«Всі автомобілісти щодня стикаються з якістю доріг в Україні. Ми пропонуємо зробити перший крок у вирішенні цієї проблеми і зібрати достовірну інформацію про ями на дорогах», – пояснюють свою ініціативу розробники.

Стан дороги визначають самі користувачі за допомогою власних смартфонів. Усі охочі можуть встановити на свій телефон додаток, який буде фіксувати місце розташування та рівень вібрацій власника смартфона, потім дані передаються на сервер і з них формується карта якості доріг.

Читайте також: Українців просять фотографувати ями на дорогах

«Це той випадок, коли разом ми можемо розв’язати завдання, яке інакше вимагає колосальних витрат – в режимі реального часу моніторити стан дорожнього покриття в нашій країні», – говорить куратор реформи Укравтодору Роман Хміль.

Нині проект обробив 37430 км доріг, що приблизно 22% від їх загальної протяжності. Серед них 59% перебуває у відмінному стані, 35% у поганому і 6% – у дуже поганому.

Читайте також: Почали ремонтувати дорогу Львів-Радехів-Луцьк

Джерело: finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
8 Червня, 2015 12:17
Анатолій Васильович Покажіть хоча б один кілометр дороги у відмінному стані. Може навпаки 6% у відносно відмінному стані, а 59% геть убиті?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!