Зимовий Львів: куди піти на новорічні та різдвяні свята. Програма

8586 0
Зимові свята це завжди прекрасно, навіть за відсутності снігу. Адже різноманітні майстер-класи, святкові концерти та вистави, фестивалі колядок створюють особливу атмосферу затишку й тепла. Цьогоріч львів’яни та гості міста зможуть відвідати низку цікавих заходів, їхньою особливістю стане також те, що частина відбуватиметься не в центрі міста, а у його районах. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій та їх локацій, які варто відвідати впродовж місяця святкувань.
фото: erepublik.com, rukotvory.com.ua, gazeta.lviv.ua,vk.com,pampuh.lviv.ua

фото: erepublik.com, rukotvory.com.ua, gazeta.lviv.ua,vk.com,pampuh.lviv.ua

Програма грудня 2015 року

До 19 січня у Львові на проспекті Свободи та площі Ринок традиційно працюють Львівські ярмарки. Історики стверджують, що ярмарок на Різдво – не лише європейська традиція, але й львівська, щоправда дещо призабута. Особливо популярними ярмарки були у 30-ті роки ХХ століття, тоді львівські торговці та місцеві ремісники активно спілкувалися і пропонували свій товар із забавами та конкурсами. Відвідати ярмарки можна щоденно з 10:00 по 22:00, а у святкові дні до 23:00.

З 21 грудня по 21 січня львів’яни та гості міста зможуть взяти участь у новорічно-різдвяних свічкових майстер-класах. Проводять їх у Львівській Свічковій Мануфактурі, що на пл. Музейній,1 (2-й поверх). Нагадаємо, що гривня від реалізації кожної свічки в період новорічно-різдвяних свят у Львівській Свічковій Мануфактурі буде скерована на оснащення кардіологічного профілю педіатричноговідділення ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Участь у майстер-класі платна, його вартість становить 100 грн, попередній запис за телефоном – (032) 235 42 27.

23 та 24 грудня о 15:00 для дітей соціально-незахищених категорій проведуть новорічний різдвяний концерт «Зимова казка». Місце проведення: ЦТДЮГ, вул. Вахнянина, 19

У п’ятницю, 25 грудня о 17:00  перед Гарнізонним храмом святих апостолів Петра і Павла на львів’ян та гостей міста очікує неймовірна безкоштовна вистава «Різдвяна феєрія» від  Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». Місце проведення: площа Яворського.

25 та 26 грудня Львівський академічний театр «Воскресіння» запрошує переглянути виставу «Коли ангели спускаються на землю». Час:  17:00, 18:00, 19:00 та 20:00. Місце проведення: Дворик Ратуші.

26 та 27 грудня львів’яни святкують Католицьке Різдво. З цієї нагоди впродовж двох днів відбудуться святкування на Львівських ярмарках (просп. Свободи та пл.Ринок)

31 грудня в Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбудеться Зустріч Нового року в Парку Культури. Вхід вільний. Початок о 20:00.

Читайте також: Як у Львові відкривали другий Зимовий парк. Фоторепортаж

31 грудня львів’яни та гості міста зможуть насолодитися джазовою музикою на площі перед  Оперним театром. О 15:00 відбудеться «Новорічний джаз на фонтані», а вже в перший день 2016 року на пл. Ринок (західна сторона) о 16:45 лунатимуть музичні імпровізації «Новорічний джаз на балконі» .

Програма січня 2016 року.

Фестивалі

Початок нового року львів’яни зможуть зустріти на ІХ Міському Святі Пампуха. Час проведення: 7-10 січня з 12:00 по 22:00. Місце проведення: пл. Музейна, вул. Ставропігійська.

8 та 9 січня в церкві Івана Хрестителя, що знаходиться в смт. Винники відбудеться фестиваль вертепів навчальних закладів смт. Винники.

9 – 10 січня львів’яни зможуть відвідати міський фестиваль вертепів, Церква  Св. Покрови, вул. Личаківська, 175. Виступатимуть колективи ЗНЗ та аматорські колективи, які діють при церквах та громадах.

10 та 11 січня в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини, що на вул. Вахнянина, 19 відбудеться Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості «Різдвяні канікули».

З 13 до 15 січня на просп. Свободи львів’яни та гості міста можуть колядувати на Фестивалі колядок, організаторами якого є Львівські ярмарки.

14 січня в храмі св. Ольги та Володимира, що в смт. Винники відбудеться фестиваль хорового мистецтва «Різдвяна зірка».

З 15 по 17 січня театр «І люди і ляльки» організовують фестиваль «Різдвяні лялькові історії». Місце проведення в театрах Львова та на просп. Свободи.

 

Вистави

1, 2, 7, 8, 9 січня 2016 о 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00 глядачам покажуть виставу «Коли ангели спускаються з небес» від майстрів Львівського академічного духовного театру Воскресіння, дворик Ратуші, пл. Ринок, 1

Коляда

16 січня з 14.00 по 17.00 відбудеться коляда на Площі 12 ялинок. Місце проведення: вул. Симноненка.

Цьогоріч львів’яни та гості міста зможуть колядувати не тільки в центрі міста, а й у районах Львова. Так, 17 січня з 13.00 по 17.00 на вул. Повітряній Левандівський парк відбудеться Коляда на Повітряній, в той ж день колядуватимуть з 14.00 по 17.00 на Рясному (вул. Шевченка, 320), а 19-20 січня - Фестиваль колядок проходитиме на Левандівці біля церкви Вознесіння Господнього, що на вул. Широка.

Урочистості

6 січня на площі Яворського відбудеться щорічне встановлення різдвяного дідуха. Час проведення: 11:30-12:00

Розваги

«Веселі зимові спортивні розваги» на Левандівці. Програма включає краєзнавчий квест про Левандівку, конкурс сніговиків, показові виступи творчих колективів. Місце проведення: біля озера на Левандівці. Час: 5 січня.

7-8 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують свято «Різдво в Гаю»– місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Традиційно відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, читання різдвяних казок, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу. Час проведення: 12:00 – 22:00

8 січня центральними вулицями Львова десятий ювілейний парад «Святкова хода звіздарів» Хода пройде площею Ринок і завершиться на сцені Різдвяного ярмарку. Час проведення: з 12:00 по 13:00.

З 11 по 15 січня в Центрі дитячої та юнацької творчості Залізничного району, що на вул. Чернівецька,4 та в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини, що на вул. Вахнянина, 19 щоденно з 9:30 до 15:00 відбуватимуться «Зимові канікули 2015»

Читайте також: "Різдвяне радіо": родом зі Львова

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!