Чому у Львові заборонили діяльність першого автокінотеатру

2959 0
Автокінотеатр мав працювати біля «Арени Львів».
Фото: tgraph.io

Фото: tgraph.io

У Львові збиралися відкрити перший автокінотеатр, що мав запрацювати з 30 квітня. Водночас міська комісія з питань ТЕБ і НС заборонила його діяльність. Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко пояснює, чому комісія вирішила саме так та коли кінотеатр біля «Арени Львів» таки зможе працювати.

Чому до 11 травня заборонили дільність автокінотеатрів? Питання, справді, дискусійне, і я особисто є прихильником автокінотеатрів. Але!

Питання виникло активно цього тижня, коли було анонсовано відкриття автокінотеатру біля «Арени Львів». Отож, розповідаю все по черзі.

Діяльність автокінотеатрів заборонена лише на час жорсткого карантину. За умов послаблення карантину таку заборону буде знімуть.

Сьогодні о 12:45 Комісія ТЕБ і НС одноголосно прийняла таке рішення. І штаб оперативного реагування перед тим також підтримав це рішення. Аргументи?

1. Зважаючи, що призупинена дільність всіх закладів дозвілля, автопокази викличуть ажіотаж, і цілком прогнозована набагато більша кількість людей і автомобілів. Одні будуть мати квиток, інші – приїдуть або прийдуть подивитись.

2. Протягом часу перегляду виникає потреба сходити в туалет, придбати іжу, вийти на вулицю. А це вже є загроза комунікації з іншими людьми.

3. Упродовж місяця часу, до появи інформаціі про автокінотеатр біля «Арени Львів», на всі звернення була відмова у проведенні.

4. Анонсований автокінотеатр не був погоджений ані міською радою, ані комісією ТЕБ і НС. Члени комісіі ТЕБ і НС про нього дізнались із медіа. Організаторів вже повідомили про можливість проведення такого заходу після послаблення карантину.

5. Це, все-таки, масовий захід. Масові заходи урядом заборонені. І в той час, як закриті парки, закриті кладовища, відкриття автокінотеатрів не може бути винятком.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!